Today is gonna be the day - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ronia Hitipeuw - WaarBenJij.nu Today is gonna be the day - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ronia Hitipeuw - WaarBenJij.nu

Today is gonna be the day

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ronia

05 Augustus 2009 | Nederland, Amsterdam

Langzaam word ik wakker. Door de hoge ramen van de slagerij waarin ik woon, valt een bundel zonlicht precies in mijn bed. Dat is zo op elke zonnige dag, en ik vind het de perfecte manier van wakker worden. Hoewel ik vandaag voor een maand naar Indonesië vertrek, is dat niet het eerste waar ik aan denk…

Gisterenavond, net voordat we zouden beginnen aan mijn afscheidsmaal –zuurkool met spek en andijviestamp met rookworst- kreeg mijn moeder een cadeautje van mijn zusje Wendy en haar vriend Dennis. Twee zwangerschapstesten…ongelofelijk…Wendy is zwanger!! Wat er toen plaatsvond valt volgens mij onder de noemer ‘je had erbij moeten zijn’. Tranen van geluk, lacherige schouderklopjes voor Dennis, mama die de plek voor de box in haar nieuwe huis al aan het bepalen was, en een opvallend stille ome Roger. Een mooier cadeau voor mijn vertrek had ik me niet kunnen wensen.

Maar goed, Indonesië. Het land waar mijn opa geboren is, en waar ik zoveel over heb gehoord. Dat ik binnen een paar dagen in zijn geboortedorp zal staan, het huis kan zien waar hij gewoond heeft…het is allemaal nog een beetje onwerkelijk. Voor mijn gevoel heeft het zo moeten zijn dat ik deze reis, op dit moment in mijn leven, ga maken. Het klopt gewoon. En als ik terug kom, op 4 september, dan begint 3 dagen erna mijn leven als working lady. Geen OV meer, geen studiefinanciering, geen docenten…behalve ikzelf: Ronia Hitipeuw, teacher in theatre.

Als ik morgenmiddag (na 18 uur vliegen, joehoe) aankom in Jakarta, staat oom Pietje, papa’s broer, mij op te wachten. Samen gaan we dan naar oom Harry, papa’s andere broer, die in Jakarta woont met zijn vrouw Ronia Hitipeuw (en jullie maar denken dat ik een unieke naam heb haha) en hun 4 kinderen. Vanaf dan zullen we wel zien. Ik heb veel mooie dingen gelezen over Java. Een trip naar de Molukken staat in ieder geval op de planning, en ik wil eindigen in Bali om toeristisch bij te kunnen komen voor mijn terugvlucht.

Ik ben benieuwd hoe de mensen in Indonesië reageren op een blanke Hitipeuw :)

Lieve groetjes, Ronia.

• 05 Augustus 2009 - 11:13

Je ''oude'' Nicht :

Schat onwijs veel plezier, dikke kus voor mijn papa! en veel eet en kijkplezier met hem daar, dikke knufffffffelsssssssss

SELAMATOOOOOOOO :-)

• 05 Augustus 2009 - 11:17

Dineke:

Hoi Ronia,
    heel veel plezier daar. Jammer dat we elkaar met bellen net misgelopen hebben, maar als je terugkomt kun je zeker op kraamvisite komen (hoewel er nu nog niks is hoor). Ga lekker genieten van alle mooie indrukken die je daar ongetwijfeld op gaat doen. En tot slot natuurlijk ook gefeliciteerd met je aanstaande tante-schap :)
    Liefs,
    Dineke & Ralph

• 05 Augustus 2009 - 11:24

Manfred:

Heia Ronia,

ik wens je een prachtige reis, veele leuke ontmoetingen en genieten van de zoek/en Vindtocht naar je roots.

Veger

• 05 Augustus 2009 - 11:29

Jordy:

Oh boy oh boy oh boy! Wat een avontuur en wat zul je het geweldig gaan vinden! Ik ga stiekem meegenieten in mijn nieuwe flat (jawel, het is rond, vanaf 25 aug. woon ik er) van je verhalen!

Kus!

• 05 Augustus 2009 - 11:33

Luuk:

Hey Ronia!

Moet supermooi zijn daaro! Heel veel plezier en post maar wat coole foto's ;-)

-x-

• 05 Augustus 2009 - 11:46

Patrick 'de Man':

Ik wens je een hele mooie reis toe! Ik gun je dit he-le-maal. ( en stiekum slik ik een brokje weg. ik had bv graag je kofferdrager willen zijn )

• 05 Augustus 2009 - 11:52

Faye Danae:

Ha collega! :-)

Ga.. en geniet met volle teugen. Ik ga je avonturen volgen.

Tot in september X

• 05 Augustus 2009 - 12:21

Hans En Corrie:

We wensen je een hele fijne vakantie toe in Indonesië. Je komt maar een keer verslag doen.
    Geniet er van .............

• 05 Augustus 2009 - 19:00

Tante Nancy:

Wat een goed idee is dit,leuk om zo op de hoogte te blijven.GENIET!!!
    dikke X

• 05 Augustus 2009 - 19:31

Marij & Jaap:

Ha (tante) Ronia,
    goed dat je nog zo'n reisverslag gestart bent! En nu maar hopen dat je ons regelmatige verslag kunt doen.... Maar bovenal geniet met volle teugen van deze fantastische trip!!!
    Groeten MaJa

• 05 Augustus 2009 - 21:08

Tante Juul:

nou, we zijn eindelijk thuis van een lange dag in de auto naar Dusseldorf, op de terugweg nog naar Ikea waar oom Rod & je moeder zich errug hebben uitgeleefd haha, met 3 karren vol spullen hebben we de Ikea verlaten pff Oja, en toen nog even naar Wendy die al een hoop baby-spulletjes had gekregen ;-)
    ...maar ik vond het keijjj leuk om je mee weg te brengen Roon... GENIET van je reis, groetjes aan je oom Piet en hou ons op de hoogte met je verhalen...

dikke kus & megahug

• 05 Augustus 2009 - 21:12

Joost Vd Berge:

Hoi Ronia,
    Allereerst van harte gefeliciteerd met je toekomst als tante Ronia! Je mag mij ook feliciteren, want in dezelfde periode word ik voor het eerst opa: de reacties bij jullie thuis waren exact het zelfde als bij ons, toen mijn jongste dochter ons een paar weken geleden kwam verrassen. Wat eenprachtige reis ga jij maken. Ik denk dat ik dit ook wel eens zou willen, maar mijn Jean voelt niets voor zo'n lange vliegreis. Eigenlijk zou het land haar meer moeten trekken, omdat haar roots hier toch liggen ( ze is op de terugreis naar Nederland in 1950 geboren).
    Nou geniet maar lekker, voordat je arbeidersbestaan gaat beginnen.
    Groeten
    Joost vd Berge

• 05 Augustus 2009 - 21:29

Mama:

he lieverd we komen nu thuis na een lange dag ,hoop dat je zal genieten van alles om je heen ....ik hou van je ...je weet het he voor altijd xx mama naomi ome rod .

• 05 Augustus 2009 - 22:12

Je Kleine Zusje:

hee lieve zus! wat raar .. ik hier thuis en jij in het vliegtuig! ik hoop dat je een super fijne reis gaat hebben, dat je er van geniet, en dat je uitkijkt! spannend .. als je terug bent dan is wendy's buik al weer wat dikker geworden! maar ik zal je op de hoogte houden met hou het gaat, want we worden nu natuurlijk echte TANTES van onze zus! weet dat ik van je hou, en ik spreek je snel dikke kus, Naomi!

• 05 Augustus 2009 - 22:55

Janneke:

Hey lieverd!!

Ontzettend gefeliciteerd met al je gelukjes!! (wendy, jij natuurlijk ook!! Prachtig)

Roon, geniet ervan!! Ben benieuwd met wat voor wortels je thuis komt!!

En vergeet niet:
    LOVE, PEACE AND BE WILD!!
    Something I learned... from the best!! ;)

Dikke knuffel en tot (foto's) kijk!! Love you!!

Liefs Janneke

• 06 Augustus 2009 - 06:22

Tante J.:

Dag lieve schat, nog ongeveer 3 uurtjes in de lucht en dan land je op International airport Cengkareng Sukarno Hatta,Jakarta Indonesia.
    Geniet van je alles wat je mee gaat maken, het zal onvergetelijk zijn en dat pakt niemand je meer af.Ik wens jou een hele gezegende vakantie toe. Liefs,xxx

• 13 Augustus 2009 - 18:43

Nathalie Biersteker:

O vergeet mijn naam erbij te zetten. Nogmaals vind het leuk dat je ons mee laat genieten van je rond reis in Indonesie.
    Dikke kus van ons